Helsingør Skakklub gør noget godt for miljøet 🌳☘️🌿🌲

Søndag den 3. oktober indsamler vi skrald i naturen i Snekkersten under projektet Ren Natur. Vi er glade for vi igen har mulighed for at støtte op om det gode formål og få hendkastet affald væk fra naturen hvor den ikke hører til. Brug nu skraldespanden eller put det i lommen til du er i nærheden af en.

Vi mødes kl. 10.00 foran Comwell Borupgaard , Nørrevej 80 i Snekkersten. Vi forventer det vil tage omkring 3-4 timer afhængigt af hvor mange der hjælper til med indsamlingen.

Husk at tilmelde dig på rene@hskak.dk eller i klubben om tirsdagen. Husk at angive antal voksne deltagere og hvor mange børn der deltager.

Ruten

I år har vi fået tildelt en rute omkring Comwell Borupgård, Borupgård Centeret, Snekkersten Skole og til kanten af Vapnagård. Der vil blive udleveret veste, gribetænger, handsker og poser til indsamlingen. Vi deles op i grupper der hver tildeles en del af ruten.

Tikøb By

Sidste år besøgte vi Tikøb By og fandt især cigaret skodder som den helt store synder som henkastet affald. Det bliver spændende at se hvilken affaldstype vi finder mest af i år. Vi forventer at finde en del mundbind efter corona restriktionerne som ligger og flyder mange steder i naturen. Men nu må vi se den 3. oktober hvor vi starter kl. 10.00. Det mest underlige vi fandt sidste år var en gammel plastic gris, der så ud til at have ligget en del år i naturen.

Hvad er ren Natur?

Helsingør Kommune er den del af Ren Natur som Helsingør Skakklub støtter op omkring projektet og modtager i den forbindelse et tilskud for indsatsen. Beløbet går til udvikling af juniorskakken i Helsingør og materialer til klubben.

Ren Natur er et koncept under Hold Danmark Rent, der skal skabe et endnu renere Danmark uden affald i naturen ved at binde kommuner, virksomheder og frivillige sammen.