Efter en pause på 3 år lykkedes det igen Ole at vinde Helsingør Bymesterskab. Danmarksmesteren i Hurtigskak fra 2018 viste sig at være for stor en mundfuld for de øvrige spillere -hvor der kun blev givet ½ point gennem turneringens 6 runder. Det var heller ikke første gang Ole vinder turneringen, men det blev til Bymestertitel nr. 19. Et stort tillykke til Ole med endnu en titel i Helsingør Skakklub.

Se hele resultatlisten her.

Lidt om Bymesterskabet

Turneringen i hurtigskak har i de sidste 10 sæsoner været den turnering i klubben med flest forskellige vindere. Det er blevet til 5 forskellige vindere ud af 19 forskellige der har været siden turneringens start i 1939. De forskellige vindere skyldes måske det tidspres der kommer til sidst i partierne. Her kan udfaldet gå til begge sider afhængig af hvor meget tid du får brugt tidligere i partiet. Det er derfor altid seværdigt at følge de sidste partier, da der ofte er en spiller som er i tidsnød.

God start fra sidste års Bymester

Sidste års Bymester Lasse Henningsen startede ellers flyvende med 2 ud af 2 og var én af 5 spillere med maksimumpoint. Det så derfor ud til at Lasse kunne genvinde et Bymesterskab som kun få har gjort to år i træk. Desværre var marginalerne ikke med Lasse, der ellers stod med fordel i flere partier, men fandt desværre ikke de rigtige træk i år. Efter 3. runde var der kun 3 spillere tilbage med maksimumpoint – Ole Bøgh Larsen, Per Lykke Jacobsen og Kristian Bjørneboe. Desværre måtte Per melde fra de sidste to runder og kom derfor ikke i nærheden af top-3 på trods af det gode spil i de indledende runder. Per tabte i 4. runde til vinderen Ole.

”Bjørneren” aka Kristian Bjørneboe viste igen han mestrer hurtigskakdisciplinen og havde 4 point ud af 4 mulige. Næste modstander blev Ole og her måtte de dele efter et spændende parti, hvor Kristian fik hevet en teknisk remis hjem, da Ole løb tør for tid. Førstnævnte med 1 sek. tilbage på klokken!

Michael Mæchel blev turneringens topscorer målt på rating fremgang. Han kunne ligge 33 ekstra point ind på kontoen og er nu på 1733 point i hurtigskak.

En fantastisk dag på “Skakkontoret”

Det har været nogle fantastiske dage på ”skakkontoret”, gennem turneringens 3 dage. Fantastisk vejr der viste fra sin bedste side med udsigt over søen. Det var samtidig første gang hvor vi fik åbnet op for det helt store spillelokale. Det kan altså noget med et stort lyst lokale med en god udsigt. Det gav særdeles god plads mellem alle borde, så vi trygt kunne gennemføre turneringen. Turneringen havde besøg fra henholdsvis Danmarks største skakklub Skakforeningen Øbro og to deltagere fra vores naboklub Espergærde Skakklub. En stor tak til de gæstende deltagere og vi håber på at se jer og andre til turneringer og skakarrangementer i fremtiden. En stor tillykke til Ole Bøgh Larsen med det 19. Bymesterskab.