Der er i de sidste to måneder blevet kæmpet i bedste Beth Harmon stil som i dramaserien Queens Gambit på Netflix. 15 junior- og ungdomsspillere har dystet i to grupper om at bliver Junior Klubmester i Helsingør Skakklub 2020.

Den ene gruppe var for de øvede for spillere der har spillet i flere sæsoner. Her spilles om den overordnede titel som junior klubmester. Gruppe 2 bestod i år mest af nye spillere, der både skulle have styr på brikker og uret. I denne gruppe finder vi også en gruppevinder ,der bliver kåret som klubmester af gruppe 2. Det er en rigtig god turnering især for de nye hvor der er 25 min. til hver spiller. Derved er der rigelig tid til at tænke sig om. Så gør det ikke så meget, hvis man indimellem glemmer at trykke på klokken (uret). Se resultaterne her.

Ny Juniorklubmester

Albert var forhåndsfavorit til at generobre mesterskabet fra sidste år. Det så også sådan ud efter de første 5 runder, hvor der stod 5/5 på pointtavlen. Men Alberts nederlag til Cornelius vendte pludselig stillingen og det stod meget åbent før de sidste 2 runder. Her var der tre spillere i kamp op topplaceringerne Albert – Cornelius og Noah J. Albert havde vundet over Noah J. og Cornelius vandt over Albert. Så det kunne ende med at de alle 3 kunne få 6/7 point og det hele skulle afgøres på korrektion eller omkamp. Men sådan gik det ikke. Cornelius og Noah J. spillede remis og Cornelius kunne derfor kalde sig for Klubmester for første gang i gruppe 1 med det endelige resultatet 6½ af 7. Albert tog sig af 2. pladsen (5½/7) og Noah J fik 3. pladsen (5/7). En spændende afslutning og tillykke til Cornelius med sit første mesterskab. Se de øvrige resultater i gruppe 1 her.

Her afgøres mesterskabet, hvor det blev remis mellem Cornelius og Noah J (th).

Debutant vinder med maksimumpoint

Det blev en af klubbens nyeste talenter som løb med mesterskabet i gruppe 2. Der var ingen som kunne hamle op med Nikolaj i alle 7 runder, hvor han gik sejrrigt ud af alle partier. En flot debut af Nikolaj i sin første sæson i Helsingør Skakklub. Tillykke med det flotte resultat og oprykning til topgruppen.
Der var mere spænding og de sekundære placeringer hvor det var mere jævnbyrdigt. Her blev det Julian, der også er en af de helt nye som løb med 2. pladsen (5/7). Der blev to spillere som landede på 4 point men her blev det marginalerne som afgjorde at Eigil fik 3. pladsen efter korrektion. Det blev derfor Wilbert der blev henvist til 4. pladsen. Wilbert gjorde det godt som den sidst ankomne juniorspiller og nåede lige med i turneringen på et hængende hår. Se de øvrige resultater i gruppe 2 her.

Der var også plads til lidt hygge skak mellem runderne. Her spiller Elliott mod Oskar (th).

Præmieuddeling

Det hele skulle kulminere med den traditionelle præmieuddeling, hvor vi kunne hylde alle spillere. Men Coronarestriktionerne satte ind netop som pokaler var på vej og klar til uddeling. Desværre måtte vi lukke klubben ned dagen før restriktionerne blev effektueret i kommunen for at udvise samfundssind. Vi kigger på hvordan vi kan få fejret de hårdt kæmpende juniorer og sørget for de får deres præmier som de alle har fortjent.

Junior Klubmestre

2020 Cornelius Lundh