Ole Bøgh Larsen vinder sit 20. Nordkystmesterskab

Ole Bøgh Larsen vinder sit 20. Nordkystmesterskab – Tillykke med mesterskabet og jubilæet.

Det var 28. gang Nordkystmesterskabet blev afviklet siden turneringens start i 1993. Heraf har Ole nu vundet de 20 mesterskaber! Man fristes næsten til at sige Kongen af Nordkysten. Turneringen har de sidste 3 år båret navnet Sparekassen Sjælland-Fyn Nordkyst Cup i kraft af klubbens samarbejde med den lokale afdeling af Sparekassen. Tak til Thomas Guldbæk, der er filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn Helsingør.

Flere spillere i kamp om 1. pladsen

Forhåndsfavoritten Ole spillede remis med Kristian Bjørnebo i første runde. Det åbnede en mulighed for andre spillere kunne løbe med førstepladsen i år. Per Lykke Jacobsen lignede også en kandidat til en topplacering efter gevinst over Lasse Henningsen i 2. runde, men måtte ned mod Ole i runden efter. Et spændende parti hvor han stod klart bedst. Men kunne ikke snøre sækken til mod den stærke mester, der har en evne til at finde en vej ud af presset. Kristian Bjørneboe havde også chancen for at vinde turneringen. En turnering han endnu har til gode at vinde. Men en remis mod Per Lykke i 4. runde betød at det nok ikke blev i år han skulle øverst på skamlen.

Formanden blev turneringens overraskelse

Halvvejs gennem turneringen var der kun en enkelt tilbage med maksimumpoint. Formanden René Weichel havde kæmpet over sin vægtklasse og stod nu til at møde endnu stærkere modstandere i de sidste runder. Den 19 dobbelte vinder af turneringen ventede i næste runde. Rating forskellen på over 600 viste sig at være en vægtklasse for høj. I 5. runde ventede endnu en stærk mesterspiller Kristian Bjørneboe. Her blev det til en overaskende gevinst til formanden efter et forceret springeroffer.

Der var flere flotte resultater i turneringen og klubbens nyeste spiller Torben Nilsson (1000) fik en flot gevinst i 4. runde mod Casper Støchkel (1729).

Find alle resultater og stilling her

Sidste runde blev aflyst

Turneringen er blevet spillet siden 1993 og spilles normalt med 6 runders Monrad. Vi måtte desværre i år aflyse den sidste runde. Corona restriktionerne endnu en gang satte en stopper for alle indendørs foreningsaktiviteter i Helsingør Kommune fra 9. december og resten af 2020.