Ole Bøgh Larsen vinder af Klubturneringen 2020

Der blev endelig fundet en vinder af den Corona ramte klubturnering efter den blev udsat af flere omgange.

Der manglede to runder da COVID-19 lagde sin tunge skygge ud over hele verden. Vi måtte derfor vente med spænding om hvem der skulle blive den 96. klubmester i klubbens historie. Dennis Jørgen (6 af 7) tog sig af 2. pladsen mens 3 bedste blev Kristian Bjørneboe (4 af 6).

Ole vinder for 36. gang

Ole kunne for 36. gang i historien løfte armene over hovedet som klubmester i Helsingør Skakklub. Det blev en realitet efter 6½ point af 7 mulige og det er ikke mindre end imponerende og ikke overgået af mange – hvis nogen overhovedet i Danmark.  Sejren i år var 4. år i træk og det er ikke mange mesterskaber der er kommet på andre hænder de sidste 1982. Her er det faktisk kun 7 mesterskaber ud af 39 hvor der ikke står Ole Bøgh Larsen på. De øvrige vindere er GM Sune Berg Hansen (1988), Henrik Holmsgaard (1990), Dimon Pedersen (1997), Henrik Mortensen (1999), Kristian Vinter Juul (2001), Nicholas Nielsen (2004) og Kristian Bjørneboe (2016).

Dennis Jørgens tæt på i sit første mesterskab

I årets mesterskab varder kamp til det sidste, da Dennis Jørgensen førte med ½ point ned til Ole Bøgh Larsen på 2. pladsen efter 5 runder. Her havde Dennis som den eneste spiller maksimumpoint og skulle i 6 runde møde netop Ole. De to spillere lå komfortabelt foran de øvrige i gruppe 1 og kunne ikke hentes i de to sidste runder. Så derfor stod mesterskabet mellem disse to spillere. Dennis Jørgensen spillede sit første klubmesterskab i klubben og Ole var forhåndsfavorit med sine 35 mesterskabstitler. Partiet blev spillet i en opsamlingsrunde og blev afviklet som et af de sidste partier. Det blev Ole der kom sejrrigt ud af opgøret i et spændende parti du kan finde via linket her. Kig under runde 8

Husk koncentrationen i alle partier

Ole var dog lige ved at snuble med en stærk spillende Lasse Henningsen i sidste runde. Sidstnævnte var foran med 2 fribønder på sjette og syvende linje. Det lignede en sejr til Lasse, men det lykkes for Ole at få modangreb hvorefter Lasse overså en mat i to træk. Mand er ikke sikker før den fede ……. synger.

Ulf rykker op i gruppe 1

Ulf Nonboe var stærkeste spiller i gruppe 2 og startede også bedst med 4 af 4 mulige. Det blev kun til et enkelt nederlag mod Leo Nielsen i 5. runde, men det rystede ikke den samlede vinder af gruppen. Ulf fortsatte med at vinde de sidste 2 runder og kunne derved glæde sig over den samlede sejr og oprykning til gruppe 1 til næste års klubmesterskab. På de efterfølgende pladser kom Jan Petersen (5½ af 7) og Leo Nielsen (4½ af 7).

SE ALLE RESULTATERNE