Nye restriktioner

Opdateret 27.10.2020

Regeringens nye og skærpede restriktioner for at undgå yderligere smittespredning af Covid-19, får betydning for afvikling af idrætsaktiviteter i foreningerne og på idrætsanlæggene – ude som inde i Helsingør Kommune og derved også Helsingør Skakklub.

Nogle af de udmeldte restriktioner er meget konkrete, andre er genstand for fortolkning og afføder en række spørgsmål. Dette er bestyrelsen i fuld gang med at undersøge og der vil sikkert sikkert være justeringer ift. afvikling af alle vores aktiviteter i den kommende tid.

Juniorer

Det er tilladt at være op til 50 personer under 21 med tilhørende trænere, og der vil derfor ikke være udfordringer i forhold til afvikling af vores normale junioraktiviteter.
Der er ingen ændring på dette område og vi spiller helt som normalt om tirsdagen fra kl. 18.-19.

Seniorer

Her er der stadig tvivl om hvordan vi kan spille. Lige nu lyder begrænsningen på der maksimum må forsamles 10 personer. Dette har betydet at holdkampe er aflyst en måned frem. Mange klubber er dog ved at undersøge om det er muligt at spille såfremt man kan spille i flere lokaler, så vi ikke overstiger 10 personer. Det vil derved også være muligt at gennemføre holdkampe med bræt 1-4 i et lokale og 5-8 i et andet. Dog er der stadig en del ubesvaret spørgsmål i den fortolkning.

AFLYSNING

Bestyrelsen har i første omgang besluttet at aflyse teoriaften i morgen den 27. oktober.

Bestyrelsen vil benytte tiden i morgen til at holde møde for at gennemgå mulighederne for at gennemføre vores turneringer i den kommende tid.

Det er vigtigt at vi passer på hinanden og overholder de retningslinjer der bliver udstukket fra myndighedernes side.

Bestyrelsen har her til aften den 27. oktober afholdt bestyrelsesmøde omkring de nye restriktioner og hvilken betydning det har for vores klubaftener de kommende uger. Fra 26. oktober 2020 til og med 22. november 2020 er der forbud mod arrangementer og forsamlinger med flere end 10 personer.

Vi har har ikke kunnet få endeligt bekræftet om vi må gennemføre klubaftener i to lokaler med maksimum 10 i hvert lokale efter snak med forskellige corona hotlines. Vi og andre skakklubber har fået forskellige svar fra corona hotline, hvor Bornholm har fået besked på at vi stadig betragtes som et samlet arrangement selv om vi sidder i forskellige lokaler. Vi har derfor besluttet at gå efter den sikre vej ind til vi hører andet.

Bestyrelsen har på baggrund af dette valgt følgende løsning i forhold til restriktionerne:

Der skal bæres mundbind/visir, når du indtræder i bygningen og når du bevæger dig rundt i lokalerne og caféområdet. Det er ikke et krav at du har mundbindet/visir på når du sidder og spiller. Dette krav gælder frem til 2. januar. Husk selv at medbringe mundbind/visir , men der vil være i klubben hvis du skulle have glemt at medbringe.
Vi deler klubaftener op de kommende to tirsdage. Den 3. november spilles der 5 kampe og den 10. november spilles 4 kampe. Se nedenstående liste om hvilken aften du skal spille. Det er vigtigt du giver besked snarest, hvis du ikke har mulighed for at spille eller ikke er tryg ved det. Derved kan vi flytte rundt på kampene eller udsætte kampen.
Det er ikke muligt at komme forbi for at kigge på – så du skal kun møde op hvis du skal spille.

Tirsdag den 3. november spilles flg. kampe
Dennis Madsen – Lars Peter Johannesen
Ole Bøgh Larsen – Per Lykke Jacobsen
Svend Erik Førby – Leo Nielsen
Lasse Henningsen – Michael Mæchel
Svenn Jensen – Kristian Bjørneboe

Tirsdag den 10. november spilles følgende kampe
Erik Hedegaard – René Weichel
Jan Petersen – Casper Støchkel
Torben Nilsson – Ulf Nonboe
Ida Rasmussen – Stig von Rosen

Alle holdkampe er aflyst frem til og med den 22. november. Følg med på klubbens kalender på hjemmesiden http://helsingoer-skakklub.dk/kalender/.

Fra 29. oktober 2020 og frem til og med 2. januar 2021 indføres krav om mundbind indendørs på kulturinstitutioner og idrætsfaciliteter herunder museer, idrætshaller, kunsthaller, spillesteder, biblioteker, kulturhuse, zoologiske anlæg, biografer, teatre mv.

Kravet om mundbind gælder ikke, når du sidder ned.