Året Nordkystmesterskab blev lidt anderledes i år, da vi gav skakturneringen nyt navn efter vores nye samarbejdspartner Sparekassen Sjælland-Fyn i Helsingør.

Sparekassen Sjælland-Fyn er ny bank i Helsingør

Sparekassen Sjælland-Fyn er ny bank i Helsingør og er et godt lokalt alternativ til de store landsdækkende banker. Du får en lokal filial, der ligger lige nede om hjørnet, og en fast personlig rådgiver, som kender dig og din økonomi. du kommer ikke til at føle dig som et nummer i rækken. Du er velkommen til at kontakte dem for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig og din økonomi.

Turneringen blev spillet første gang i 1993

Nordkystmesterskabet blev spillet for første gang i 1993, så det er en af klubbens nyere turneringer. Der spilles i én gruppe efter Monrad systemet. Turneringen i år var den 26. i rækken og er igennem årene blevet vundet af Ole Bøgh Larsen (17), Lasse Henningsen (2), Nicholas Nielsen (2), Ib Jensen (2), Svend Erik Førby Sørensen (1) og Jan Rimer (1).

Sidste års vinder kom skidt fra start

Ole Bøgh Larsen var forhåndfavorit selv om han måtte ned på en 3. plads i 2017. Her løb Jan Rimer med titlen. Jan fik ikke den bedste start i årets udgave af turneringen med et nederlag til Leo Nielsen i første runde. Efterfulgt af en remis mod Casper Støchkel. Derved var Jan´s chancer for at genvinde titlen reelt væk. Men han kom stærkt igen i de sidste 4 runder mod overkommelige modstandere, hvor det alligevel lykkes at hive en 3. plads hjem.

En god start

Lasse Henningsen og Kristian Bjørneboe fik en god start hvor de begge havde maksimum point efter de to første runder. Kristian måtte herefter ned mod Ole Larsen, der ligeledes have 2/2. Lasse måtte ud i en remis mod Teddy Larsen fra Valby Skakklub og derved var Ole alene i front med 3/3. Teddy fik en fornuftig turnering med et enkelt nederlag til Ole, men lidt for mange remiser gav en placering uden for top 10.

Ole vinder Nordkystmesterskabet for 18. gang

Det lykkes Ole Bøgh Larsen at generobre titlen som vinder af Nordkystmesterskabet – Sparekassen Sjælland-Fyn Nordkyst Cup anno 2018. Der blev kun afgivet ½ point til Lasse Henningsen i runde 4 og kom derved op på samlet 5½ ud af 6 mulige. Lasse Henningsen tog sig af 2. pladsen med et enkelt point mindre 4½ af 6 og på 3. pladsen kom Jan Rimer også med 4½ points (afgjort på korrektion).

Se hele resultatlisten