Tilmeldingerne til Kronborg Chess Open ´18 er kommet godt i gang med 38 tilmeldte og der er flere på vej.

Nyt spillested

Vi har lavet lidt ændringer til årets turnering. Ud over et nyt spillested har vi også ændret navnet, så det har fået et mere international præg. Ændringerne er ikke for at lave Danmarks største turnering, men at få sammensat en turnering med danske og internationale spillere, hvor der også er plads til bredden og de nye unge talenter.

 

47th gang siden 1971

Kronborg Turneringen afholdes i år for 47. gang siden starten i 1971, og vi nærmer os turneringen 50 års jubilæum. Kronborg Chess Open er det nye navn og er med til at markere en ny start for turneringen, der bliver afholdt i rolige og flotte omgivelser på Strandhotel Marienlyst.  Turneringen afholdes fra 10. – 13. maj 2018 og afvikles som 7 rundes EMT med 90 min + 30 sek til hver spiller.

 

Mesterrækken ser allerede spændende ud to FIDE masters. FM Rao S.V. Srinath fra Indien er pt er højst ratet med 2363, men FM Sandi Stojanovski fra Hillerød Skakklub er ikke langt efter med 2243. Lige nu ligger gruppen på et gennemsnit på 2166 og som noget nyt kommer vi til at sende live på de første 8 brædder.

 

Flere unge talenter

Vi har også flere unge talenter med i årets turnering, hvor Stage-Steffensen brødrene fra BMS Skak har haft positiv fremgang det sidste års tid, men det bliver også spændende at følge Vedant Kumar Saravana fra Indien der repræsenterer Øbro Skakklub. GM Sune Berg Hansen var imponeret af hans positionsspil, da han spillede mod ham i simultan her i foråret.

 

Flere fra samme skakklub

Nørrebro Skakklub er flot repræsenteret med 5 spillere, hvilket kan skyldes Thore Nyboe Jensen vandt turneringen sidste år. Thore stiller op igen i år og det bliver interessant at se om han kan genvinde titlen.

Har du ikke fået tilmeldt dig endnu så kan du tilmelde dig via DSU turneringsside http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=24412 eller http://www.hskak.dk.

Husk at vi også afholder JUNIOR KRONBORG MASTER torsdag den 10. maj med store trofæer til 1. – 3. pladsen i alle grupper og præmier til turneringens fighter og turneringens fairplay spiller. Grupper inddelse efter niveau og erfaring – så alle kan være med.

Tilmeld dig her http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=24859 eller http://www.hskak.dk.

 

René Weichel
Share
This