Vi havde set frem til Kronborg Chess Open 2021 skulle være med til at genåbne Skak-Danmark efter næsten 5 måneders nedlukning. Turneringen så ellers ud til at blive den stærkeste målt på rating gennemsnittet i de øverste grupper. Samtidig så vi frem mod en turnering med en flot bredde og med primært danske spillere (pga indrejseregler til DK). Af gode grunde var der ikke vores mange naboer tilmeldt fra Sverige og Norge som normalt er rigt repræsenteret. Så det er ekstra ærgerligt at vi for andet år i træk må aflyse turneringen på grund af COVID -19 restriktionerne.
Vi har håbet til det sidste at det blev muligt at gennemføre selv om vi godt vidste chancen var lille i forhold til et deltagerantal på over 60+ allerede i maj måned. Vi må derfor desværre meddele at turneringen er aflyst.

 

Forsamlingsloftet

Regeringen og sundhedsmyndighederne har nu meldt genåbningsplanen ud her fra april måned. Planen betyder af forsamlingsloftet for vores vedkommende bliver på 25 i maj, hvor turneringen skulle gennemføres.

  • 6. maj hæves loftet til 25 indendørs og 75 udendørs
  • 21. maj hæves det til 50 indendørs og 100 udendørs
  • 11. juni hæves det til 100 indendørs – og fra denne dato afskaffes

Først i medio juni bliver forsamlingsforbuddet hævet til 100 indendørs, før det ville blive muligt for os at gennemføre turneringen i fuld udstrækning.

 

Turneringen aflyst

Vi har derfor besluttet at aflyse årets jubilæumsturnering, som ellers var 50-året for turneringen. Årstallet kan vi ikke få tilbage, men vi fortsætter med at forbedre turneringen år efter år. Vi håber derfor meget, at se mange deltagere til turneringen i 2022 i stedet for. Turneringen vil blive afholdt den 26. – 29. maj på Marienlyst Strandhotel i Helsingør. Du kan allerede nu tilmelde dig turneringen her.

 

Indskud

Flere deltagere har indbetalt indskud via bankoverførsel, MobilePay og Nemtilmeld og alle får selvfølgelig indskuddet tilbage. Der kan gå op til 10 dage før pengene er på din konto.

René Weichel
Share
This

1 Comments

  1. Kort Nyt uge 16 – Dansk Skak Union / Nyheder

    […] —Marie Frank fra Amager Skakforening gjorde i november sidste år Dansk Skak Union opmærksom på, at Kulturministeriet råder over en bladpulje, der støtter distributionen af blade og tidsskrifter, der udkommer på et ideelt grundlag. En række publikationer, der bygger på almennyttige eller almenvelgørende værdier, kan komme i betragtning i det cirka 17 millioner store budget. Dansk Skak Unions forretningsudvalg tog handsken op, og søgte om tilskud til Skakbladet. Kasserer Poul Guldbæk Olsen har netop meddelt skak.dk, at Dansk Skak Union har fået en støtte for på 2021 på kr. 43.808,96, hvilket svarer til 30% af Skakbladets distributionsomkostninger. Forretningsudvalget er meget glade for at Marie Frank gjorde DSU opmærksomme på muligheden. Tak!—Ovenpå to solstrålehistorier fra dansk skak, må vi desværre slutte med en kedelig nyhed. Kronborg Chess Open 2021, der skulle have markeret genåbningen af Skak-Danmark efter corona-epidemien, er blevet aflyst. Med omkring 60 tilmeldte på nuværende tidspunkt, har arrangørerne valgt at tage konsekvensen af, at forsamlingsforbuddet næppe gør det muligt at afholde turneringen. Turneringen var planlagt til at starte den 16. maj, men efter alt at dømme må man kun mødes 25 personer indendørs til den tid. Læs mere om Helsingør Skakklubs beslutning her: http://helsingoer-skakklub.dk/kronborg-chess-open-2021-aflyst/ […]