Ny vinder af Junior Kronborg Master

I forbindelse med Kronborg Chess OpenMarienlyst Strandhotel blev der sideløbende afholdt Junior Kronborg Master med plads til de øvede og helt nye skakspillere. Turneringen i år er den 4. i træk og der har i tidligere år været omkring 20 deltagere i med i turneringen.

Nu om fredagen

Juniorturneringen blev i år spillet om fredagen i stedet for torsdag sammen med hovedturneringen. Så det var selvfølgelig spændende at se om det ville give et færre deltagerantal. Det blev bestemt ikke tilfældet hvor 42 spillere stillede til start, og hvoraf hele 14 spillere kom fra Sverige. Det har vist sig at være en godt med en niveauopdelt turnering i stedet for den traditionelle aldersopdeling, for vi kan godt blive enige om at det ikke er alderen som er afgørende for juniorernes niveau. Det betød også at alle 42 spiller fik point med hjem og fik en god oplevelse selv om de ikke lige vandt turneringen i år.

Forskellige vindere hvert år

Der har været forskellige vindere af turneringen hvert år, og desværre endnu ikke en fra Helsingør Skakklub. Det har været de københavnske klubber, der har domineret de 3 første år hvor vinderne har været:

2016 | Laurits Bønsvig Wehding, Amager Skakforening

2017 | William Østergaard-Nielsen, Nørrebro Skakklub

2018 | Andreas P. C. M. Hansen, Nørrebro Skakklub

Men det er også godt at se juniorerne efterfølgende finder vej til hovedturneringen hvor både Laurits og William var med og opnåede flotte resultater.

Vinder af Junior Kronborg Master 2019

Årets vinder af blev Oliver Gabrielsen fra Skakforeningen ØBRO med 4/5. Derved blev det for fjerde gang en Københavner klub ud af 4 mulige. Sejren kom i hus efter 4 runde selv om der blev afgivet en point i den sidste. Asbjørn Slavensky Skak for sjov tog sig af 2. pladsen (3/5) med bedre korrektion i forhold til Zeeshan Kustagi fra BMS Skak.

Svensk juniorspiller vinder af gruppe 2 i årets Junior Kronborg Master 2019. Luke Lyungsjo fra En Passant Svedala blev den første udenlandske vinder af en gruppe i turneringen. Luke vandt med maksimum 5/5 som den eneste i hele turneringen. 2. pladsen gik til Jay Vadera foran Oscar Veiergang begge fra Skak for sjov og begge med 3½/5, men Jay med bedre korrektion.

Der var virkelig Girl Power i den sidste gruppe i årets Junior Kronborg Master 2019.
Vinderen af gruppen blev Sarah Derlich (4½/5) fra Nørrebro Skakklub. 2. pladsen blev afgjort efter tie break mellem Diya Shekar Skak for sjov og Jonathan Østlund Hillerød Skakklub da de begge endte på 4/4 og samme korrektion. Diya vandt tie breaken og fik derved 2. pladsen.

Flotte tilbagemeldinger

Thank you for the great opportunity for my son to play in the tournament. He learned a lot during these games. Congratulations on conducting the tournament in such a professional manner.

We really enjoyed it, the location and arrangement was very nice.
The staff members were very kind to both kids and parents and thank you for giving to the kids such a great experience.

“Som klubben tidigare har upplevt är danskarna mycket duktiga på att arrangera schacktävlingar! Här var de hjälpta av både omgivningar och en ganska lyxig lokal, men tävlingsledningen (René och Henrik) gjorde dessutom ett mycket gott arbete.”