Helsingør tilbage i 2. division

Helsingør vinder Mesterrækken

Gerner Carlsson sikrede dagens første point i sæsonens sidste holdkamp og sørgede for Helsingør kom tilbage i 2. division.  Stort tillykke til holdet! Det var forventet at Helsingør kom tilbage i 2. division, da vi inden sidste runde førte med 8 point til rækkens nr. 2 fra Roskilde. Kravet var derfor et halvt point for at sikre oprykningen og oprykningen kom aldrig rigtig i fare. Se resultatlisten på DSU Holdskak.

Holdet førte fra første runde

1. holdet startede sæsonen med at vinde 7-1 over vores andet hold, som gav en god start mod sæsonens målsætning – oprykning til 2. division. Holdet gik ubesejret gennem turneringen og vandt 5,5-2,5 mod rækkens nummer 2 Roskilde 1 i sidste runde. De øvrige resultater blev 5½-2½ over Sjælsø 1, 7-1 over Frederiksværk 1, 7-1 over Hillerød 3 og 5½-2½ over Allerød 2.

Helsingør med 7 spillere i top 20

Ole førte topscorelisten inden sidste runde, men det blev desværre til et meget sjældent nederlag. Det betød at Jan Rimer med en sejr i sidste runde blev topscorer på holdet og samlet topscorer for mesterrækken med 6 af 7.
Erling Mortensen opnåede 5/5 og sammen med Michael B. Jørgensen 4/4 de eneste med 100% i top 20.

Helsingør 2 havde to spillere med i top 20. Lars Peter Johannesen fik 4½/6 på 8. brættet og Thomas Hall fik 4 flotte point ud af 7 på 2. brættet.

2. Holdet med flot placering

Vores 2. hold var også i aktion og skulle se om de kunne avancere fra 5. pladsen i Mesterækken. Det blev lige ved og næsten men desværre indkasserede vi et nederlag på 5-3 mod Allerød 2. Vi burde nok har haft min. et point mere, men 5. pladsen kom aldrig i fare. Holdet opnåede 26½ point med sejre over Frederiksværk 1, Hillerød 3 og Sjælsø 1. Det blev derfor en mere end godkendt sæson for holdet, der skulle sikre overlevelse i rækken. Årets nedrykker blev Frederiksværk der blot opnåede 15 point og et enkelt matchpoint.

Lokalopgør om nedrykning

Allerød 1 kunne  lige præcis ikke komme forbi Hillerød 2 i 2. Division Gr. 1 i sidste runde. Der var spænding til det sidste og det blev kun sølle ½ point der skilte de to hold. Det blev desværre Allerød, der måtte ned sammen med BMS 2 fra divisionen. Nordsjællands Skakklub er sikre på oprykning til Mesterrækken inden sidste runde og kommer derved til at spille mod Helsingør 2.