Helsingør Junior Mesterskab 2018

Det blev til 4 på stribe

Christian Vejen Weichel blev vinder af klubturneringen for juniorer for 4 gang i træk, og eneste med maksimumpoint. Der var ellers lagt op til ekstra spænding i året gruppe 1, hvor alle kunne vinde over alle. Desværre blev gruppen lidt amputeret efter et par afbud i løbet af turneringen. Men der var spænding til det sidste hvor Alfred og Christian kæmpede om førstepladsen.

Runde 5. Gr. 1.

Hvid: Christian V. Weichel | Sort: Alfred Græbe
Åbning: Slavisk forsvar

1. d4, d5 2. c4, c6 3. Sc3, Sf6 4. Sf3, e6 5. c5 (bonden kommer for langt frem og bedre ville være e3), (Alfred spiller her helt korrekt) b6 6. b4, (og her skal der spilles a5!) bxc5 7. bxc5, Le7 8. Lf4, 0-0, 9. e3, Da5 10. Dd2, Se4 (den springer står godt, men alt for tidligt) 11. Sxe4, Dxd2+ 12. Se4xd2, f6 13. Tb1, La6 14. Lxb8 (bedre ville være Txb8), Ta8xb8 (bedre ville være at slå løberen på f1) 15. Lxa6, Txb1 16. Sxb1, Tb8 17. 0-0, g5. Herefter går det stille og roligt ned ad bakke for Alfred og giver op efter 38 træk hvor Christian var i tidsnød med under 1 min tilbage på klokken.
Et spændende parti med skønhedsfejl men klar fremgang for de to talenter. Det kan ikke vare længe før mange af de voksne får problemer med de unge talenter hvis de forsætter den flotte fremgang.

Se slutresultaterne fra begge grupper

Resultater

1. Christian Vejen Weichel 5/5
2. Alfred Græbe 4/5
3. Albert Sylvest 3/5
4. Noah (den første) Jepsen 2/5
5. William Heegaard 0/5
6. Kalle Himmelstrup 0/6

I gruppe 2 var der 6 nye spillere i klubben. På nær lige Hugo som har været med en sæson tidligere og klarede sig igen rigtig godt. Jakob blev ny vinder af gruppen og måtte give ½ point væk mod Noah Hede efter Noah blev sat pat. Alle var fantastiske især, når man tænker på at de alle seks startede 4 måneder siden og skulle have lært en masse nye regler. Rørt brik skal flyttes, sluppet brik kan ikke gøre om, du skal rykke og trykke med samme hånd. Derudover nogle gode huskeregler – Husk rokaden, udvikling af officerne, kæmp for centrum, og husk at bruge tiden. Ønsk din modstander god kamp og sig tak for kampen begge gange ved at give hånd. Og så er der lige det dér Pat, det kan altså være svært at forstå. Men det hele gik godt og det var 6 stolte vindere af medaljer og pokaler i årets klubmesterskab for juniorer.

1. Jakob Nielsen 4½/5
2. Hugo Løvenstjerne 4/5