Flot omtale i Skakbladet

Ole Bøgh Larsen får flot omtale i Skakbladet (2021/1)

Artiklen der er skrevet af Jan Løfberg handler om Oles mange år i skak og især omkring hans medlemskab af Helsingør Skakklub igennem 55 år. Skakbladet sendes til alle medlemmer af Dansk Skak Union og det er også muligt at læse online, når det bliver tilgængeligt her – Skakbladet 2020-.

Artiklen indeholder også sjove anekdoter og en kort bemærkning om det ugentlige spil med Aage Petersen: “Aage og jeg mødes hver tirsdag til en tretimers seance, hvor han så kan få lov til at spille sit dødkedelige London-bras, griner Ole Bøgh Larsen”.

20 år som formand

Ole har ud over at være en aktiv skakspiller i klubben også siddet som formand af to omgange. Første omgang var i 70erne (2 år) og derefter i 18 år. Jan Petersen overtog stafetten efter Ole i 5 år og i dag er det René Fabricius Weichel der er formand i klubben.

Nordisk rekordholder i blindskak

Året var 1987 hvor Ole satte nordisk rekord i blindskak efter at spille 28 partier med ryggen til modstanderne. Det blev til 19 gevinster, to remiser og 7 tab, og er den dag i dag ikke blevet overgået siden. Billedet herunder er fra Familie Journalen i 1987.

Foto: Marianne Larsen

Danmarksmester i hurtigskak

Det er blevet til et enkelt Danmarksmesterskab i hurtigskab. Titlen kom i hus på “hjemmebane” hvor Helsingørs Skakklub afviklede DM i hurtigskak sammen med 8. hovedkreds på Marienlyst Strandhotel. Ole blev vinder af den ældste gruppe, men klubben fik faktisk endnu en Danmarksmester. Her blev Jan Rimer vinder af gruppen for de yngre. Læs mere om DM i hurtigskak.

36 Klubmesterskaber

36 medlemskaber ud af 96  mulige i klubbens historien viser, hvor stor en indflydelse Ole har haft på klubben. Det er ikke fordi der ikke har været stærke spillere i klubben til at udfordre rekordholderen, men de har skulle kæmpe for at sikre sig titlen. Det er derfor kun blevet til et enkelt klubmesterskab for spillere som GM Sune Berg Hansen, Nicolas Nielsen,  Henrik Mortensen
og Kristian Bjørneboe.