Årets Frivillig Leder 2019

Formanden i Helsingør Skakklub blev kåret som Årets Fritids Leder 2019, efter indstilling fra bestyrelsen i Helsingør Skakklub.

Det var Helsingør Kommunens Idræts- og Fritidsforum, der var værter for gallafesten på Lille

Scene på Kulturværftet. Uddeling af Fritidslederprisen og Ildsjæleprisen.

Programmet for de 125 gæster fra 38 foreninger omfattede:

• Underholdning med Helsingør Kammeropera og René Hejdmann fra Gasbox
  • Aftenen bindes sammen af historiefortæller André Andersen og pianist Kenneth Lauritzen
  • Fritidslederprisen uddeltes af borgmester Benedikte Kiær
  • Ildsjæleprisen uddeltes af formand for Idræts- og Fritidsudvalget Jens Bertram.

Vi bringer her motivationerne for modtageren af Årets Frivillig Leder 2018.

Fritidslederprisen til René

Fritidslederprisen 2018 gik til René Fabricius Weichel fra Helsingør Skakklub.

Helsingør Skakklub har indstillet formand for skakklubben, René Fabricius Weichel, til Fritidslederprisen 2018. René har gennem de sidste par år været formand for Helsingør Skakklub, og han er en fantastisk fritidsleder. Han bruger meget af sin fritid på at fremme skakken, især blandt Helsingør Kommunes ungdom, og han er en fremragende ambassadør for skak generelt.

Hans meriter omfatter:

• Ungdomsholdleder, der hver uge gennemfører inspirerende og motiverende juniorskak om eftermiddagen i klublokalerne i Lundegade 17A, samt designer og trykker T-shirts og indkøber præmier og pokaler til juniorerne.
  • Webmaster på Helsingør Skakklubs hjemmeside og Facebook-side.
  • Arrangør, daglig leder og kampleder af den traditionsrige årlige ”Kronborg Chess Open” på Strandhotel Marienlyst.
  • Arrangør, daglig leder og kampleder ved Helsingør Skakklubs værtskab for Danmarksmesterskabet i Hurtigskak 2018 på Strandhotel Marienlyst.
  • Opstart af ”Live skak” i form af digitale skakbrætter og efterfølgende ”on-line streaming” af partier fra den ugentlige klubaften, samt ved andre særlige lejligheder.
  • Sponsoraftaler med lokale virksomheder.
  • Arrangerer og gennemfører flere årlige sociale arrangementer i klubben.

– René er kort sagt med overalt, og når man har brug for en kampleder eller en reserve på ét af de andre skakhold, som René ikke spiller på, stiller han også op til det. Vi har aldrig før oplevet en så engageret, initiativrig, hårdtarbejdende og dygtig frivillig, der i øvrigt altid er i godt humør – en fremragende fritidsleder, lyder det i motivationen.

Helsingør Skakklub i medierne